Εργαστήρια | Αίτηση Συμμετοχής

τα εργαστήρια μας

​ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ

1. ΤΙΤΛΟΣ: A Microplastic journey / Το ταξίδι των μικροπλαστικών (AEGEAN REBREATH) 

ΘΕΜΑ: Σε αυτό το εργαστήριο σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε ένα σενάριο για το ταξίδι του πλαστικού από τη στιγμή που κάποιος το πετάει μέχρι να καταλήξει και πάλι στο στομάχι μας μέσω της τεχνικής του animation. 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ: Φωκίων Ξένος 

Ο Φωκίων είναι σκηνοθέτης / σχεδιαστής από την Αθήνα, με έδρα τοΗνωμένο Βασίλειο. Ως δημιουργός ταινιών κινουμένων σχεδίων (animator) ενδιαφέρεται να δημιουργεί παιχνιδιάρικες και τολμηρές ιστορίες που μπορούν να ειπωθούν μόνο μέσα από το μέσο των κινούμενων σχεδίων. Με ιδιαίτερη έμφαση στο χρώμα και το σχήμα, επιδιώκει να συνδυάσει πρακτικές και ψηφιακές τεχνικές για τη δημιουργία μοναδικών αναδυόμενων εικόνων. Είναι κάτοχος πτυχίου Γραφιστικής και Επικοινωνίας του ΤΕΙ Αθήνας και μεταπτυχιακού τίτλου στη σκηνοθεσία κινουμένων σχεδίων της Εθνικής Σχολής Κινηματογράφου και Τηλεόρασης.

WEBSITE: www.fokionxenos.com

XΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: αίθουσα πανεπιστημίου Β 1.3

​HM/NIA: 18-20/9

ΩΡΕΣ: 16:00-19:00

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ: Μαθητές γυμνασίου (13-15 ετών) 

ΤΕΧΝΙΚΗ: Stop Motion Animation with Materials / Pixilation 

2. ΤΙΤΛΟΣ: Ανιμάροντας την τέχνη του Αλέξη Ακριθάκη / Animating the art of Alexis Akrithakis

ΘΕΜΑ: Ένα εργαστήριο κινουμένων σχεδίων με τεχνική stop-motion και με βασικό υλικό την πλατελίνη που στόχο έχει να δημιουργήσει μια ταινία βασισμένη στην τεχνοτροπία (στυλ) του Έλληνα ζωγράφου Αλέξη Ακριθάκη. Οι συμμετέχοντες θα δουλέψουν σε μικρές ομάδες προκειμένου για να διηγηθούν, να σμιλέψουν και να ζωντανέψουν με τη μορφή κινουμένων σχεδίων μια ταινία μικρού μήκους. Επίσης, θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν τις δημιουργίες τους από πηλό καθώς και ένα αντίγραφο της ταινίας που θα δημιουργηθεί από το εργαστήριο.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ: Dan Richards 

Ο Dan Richards έκανε τα πρώτα βήματα στo χώρο των κινούμενων σχεδίων κάπου μεταξύ του γκαράζ του πατέρα του και στο δωμάτιο του. Ο Dan είχε πάντα πάθος και περιέργεια για το stop-motion, που τον οδήγησε να ξεκινήσει την εταιρεία A + C Studios. Έχοντας αποφοιτήσει από τη Σχολή Animation του Μπρίστολ και έχονταςεργαστεί στο Aardman, ο Dan ανέπτυξε σχολαστικές δεξιότητες ως δημιουργός μοντέλων και εκπαιδευτής του stop-motion. Η A + C συνεργάζεται εδώ και πάνω από μια δεκαετία με διάσημα brands παγκοσμίου εμβέλειας όπως η British Airways, η American Express, το LEGO και το Trivago, αφήνοντας το αποτύπωμα της σε κάθε δημιουργία.

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Πανεπιστήμιο Αιγαίου/ Αίθουσα Ροίδη

​HM/NIA: 18-20/09/2019

ΩΡΕΣ 10:00-14:00

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ: Ενήλικοι- φοιτητές

ΤΕΧΝΙΚΗ: Stop-motion animation

3. ΤΙΤΛΟΣ: Κινείται / It's moving

ΘΕΜΑ: Γνωριμία με ένα σκίτσο, τα πρώτα του βήματα σε ενα κομμάτι χαρτί και η διαδρομή του δημιουργώντας ένα μοναδικό flip book.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ : Γιάννης Ξαγοράρης

Ο Γιάννης Ξαγοράρης (βλ. ΞαΓοΡ) είναι απο τις Κυκλάδες (Σύρος). Ήδη απο τα πρώτα παιδικά του χρόνια, άφησε να φανούν χαρακτηριστικά, δείγματα της δουλειάς του πάνω σε θρανία, τοίχους και λοιπούς κοινόχρηστους και μή χώρους, με ανταμοιβή το ανελέητο κατσάδιασμα και ενίοτε ράπισμα…. Τα χρόνια πέρασαν, τα θρανία έγιναν σχεδιαστήρια, οι τοίχοι έγιναν χαρτί, το μεράκι έγινε μαύρη σινική μελάνηκαι, ως εκ θαύματος, οι λοιπές ευγενείς αντιδράσεις του περίγυρου έγιναν χρώμα... Απο το 1992 συνεργάζεται με εφημερίδες και περιοδικά, κάνει διαφημιστικά έντυπα, δημιουργεί λογότυπα, εικονογραφεί παραμύθια και έχει συμμετάσχει σε πολλές (150+) διεθνείς εκθέσεις και διαγωνισμούς γελοιογραφίας έχοντας αποκομίσει αρκετές τιμητικές διακρίσεις και βραβεία. Είναι μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Γελοιογράφων, της FECO Hellas Group Levadia και του Συλλόγου Φίλων Γελοιογραφίας (Σ.Φ.Γελ)

WEBSITE: http://johnxag.wixsite.com/johnxag

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Έπαυλη Τσιροπινά

​HM/NIA: 18-19/09/2019

ΩΡΕΣ 17:00-19:00

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ: Παιδιά δημοτικού (6-12 ετών)

ΤEXNIKH : Flipbook

4. ΤΙΤΛΟΣ: Ρεμπετόγατες / Rebeticats 

ΘΕΜΑ: Μια συμμορία γάτων απολαμβάνει τη μουσική και την παρέα όταν ξαφνικά το καλό κλίμα διακόπτεται από μια αστυνομία σκύλων που παραβιάζει το μουσικό τους χώρο…

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ: Τόμας Κούνστλερ

Ο Τόμας Κούνστλερ (Ρώμη, 1991) είναι Ιταλός κινηματογραφιστής που ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη σχολή Παραγωγής Κινηματογράφου του UCA, Farnham (Η.Β.) το 2015 με ειδικότητα στη Σκηνοθεσία και Παραγωγή Ντοκιμαντέρ. Ο Τόμας ασχολείται με την τεχνική του stop motion ήδη από τα 14 του χρόνια ενώ από το 2015 έχει σκηνοθετήσει και κάνει την παραγωγή δυο ταινιών μικρού μήκους stop motion: το «Ρεμπέτικο» και το «Δεν λες κουβέντα». Αυτή την περίοδο εργάζεται πάνω στην ταινία «Μάρκος»: μια ταινία κινουμένων σχεδίων σε stop motion σχετικά με τη ζωή του ρεμπέτη Μάρκου Βαμβακάρη.

WEBSITE : https://www.thomaskunstler.com/ 

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Δημοτικό Συμβούλιο Άνω Σύρος

​HM/NIA: 21/09/2019

ΩΡΕΣ 10:00-13:00

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ: Μαθητές Δημοτικού (6-12 ετών)

ΤΕΧΝΙΚΗ: Claymation Stop-motion animation 

5. ΤΙΤΛΟΣ: Ανιμάρω κουλουράκια με τα δυο χεράκια / Animating the cookies

ΘΕΜΑ: Πώς φτιάχνονται τα κουλουράκια; Γιατί η ζύμη μοιάζει τόσο πολύ με...πλαστελίνη; Έλατε σε ένα διήμερο εργαστήριο κινούμενης εικόνας για να το ανακαλύψουμε μαζί και να γίνουμε πάλι παιδιά! Με την τεχνική του Clay Animation θα ζωντανέψουμε τα απολαυστικά κουλουράκια της γιαγιάς και θα ταξιδέψουμε σε κόσμους μαγικούς. Ποια είναι όμως η μυστική συνταγή; Λίγη πλαστελίνη, μισό κιλό μαρκαδόροι και μια πρέζα χρωματιστό κομφετί! Μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας τη δημιουργικότητα και τη φαντασία σας!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ: Μαργαρίτα Σιμοπούλου

Η Μαργαρίτα Σιμοπούλου είναι πτυχιούχος του τμήματος της Γραφιστικής του Τ.Ε.Ι. Αθήνας με εξειδίκευση στο animation. Από το 2013 μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί με διαφημιστικές εταιρίες στον τομέα της γραφιστικής και του animation καθώς και με πολιτιστικούς οργανισμούς (Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης κ.α).Έχει δημιουργήσει τρεις ταινίες μικρού μήκους (Η ζωή ένα μολύβι, Seed, Buton-off) οι οποίες έχουν συμμετάσχει σε μεγάλα φεστιβάλ της Ελλάδας. Η ταινία "Η ζωή ένα μολύβι" διακρίθηκε με 1ο Βραβείο στην κατηγορία του Ελληνικού Διαγωνιστικού στο Athens Animfest το 2013. Ως εκπαιδευτικός οπτικοακουστικών τεχνών έχει συνεργαστεί με διάφορους πολιτιστικούς οργανισμούς (Καρπός, Children's Art Studio, Exile Room). 

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Πινακοθήκη Κυκλάδων

​ΗΜ/ΝΙΑ: 19-20/09/2019

ΩΡΕΣ 10:00-13:00

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ: ΚΑΠΗ

ΤΕΧΝΙΚΗ: Clay Animation

6. ΤΙΤΛΟΣ: Φροντίζω το περιβάλλον / Care for the environment

ΘΕΜΑ: Η ρύπανση του περιβάλλοντος μας τηοεπηρεάζει όλους ακόμα κι αν δεν το καταλαβαίνουμε. Τι κάνουμε εμείς για αυτό; Πώς προστατεύουμε το περιβάλλον; Ήρωές μας: ένα πουλί, ένα ψάρι, ένα δέντρο. Θα τους δώσουμε ζωή και κίνηση για να μας πουν την ιστορία τους. Μέσα από ένα εργαστήρι γεμάτο χρώματα και σχέδια θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε κι εμείς στην προστασία αυτών των ηρώων.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ: Έλενα Παυλάκη 

Η Έλενα Παυλάκη είναι απόφοιτος του τμήματος 3d animation & interactive media του κολλεγίου ΑΚΤΟ της Αθήνας. Εργάζεται ως animator στην εταιρεία παραγωγής Lokey αλλά και ως εκπαιδευτικός στον όμιλο animation της Ερασμείου Ελληνογερμανικής Σχολής. Κατά την ερευνητική της εργασία με τίτλο «Η συμβολή του animation σε παιδιά με αυτισμό», ήρθε σε επαφή με εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής, επισκέφτηκε ειδικά σχολεία, και συμμετείχε ως βοηθός σε εργαστήρια animation για παιδιά σε αυτό το φάσμα. Τέλος, πραγματοποίησε πειράματα σε ειδικές τάξεις και ολοκλήρωσε την διπλωματική της εργασία, ένα animated λεξικό ρημάτων για μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες, με τίτλο «Ο Ορέστης μαθαίνει τα ρήματα». 

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Παιδική Βιβλιοθήκη

​ΗΜ/ΝΙΑ: 19-20/09/2019

ΩΡΕΣ 09:00-12:00

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ: ΑΜΕΑ 

ΤΕΧΝΙΚΗ: Stop motion, cutouts

​Προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής 15 Σεπτεμβρίου 2019. 

συμμετοχή
αγορά
εργαστήρια
προβολές
επικοινωνία
τύπος
αρχείο
δράσεις

Εθελοντές

Αίτηση Συμμετοχής

Αίτηση Διαπίστευσης

The Animasyros 8.0 programme will be announced soon.
Stay tuned!

AnimaSyros International Animation Festival + Agora returns to Syros island, Cyclades, Greece on 24th-27th September 2015.
The official selection includes two distinct competitive sections for professional and student, the Panoramas of the festival, as International, Student and Greek Panorama, retrospectives and tributes to well-established animators and fellow festivals, educational workshops and lots of satellite events focusing on the hosting city of Hermoupolis, Syros and the art of animation.
In this year’s programme we plan to introduce a brand new section exclusively compiled by feature animated films. This section would act as the pilot for an upcoming AnimaSyros’ competitive branch which will hopefully include the cream of each season’s animated crop.
All the interested filmmakers and animators are welcomed to submit their film until July 31, 2015. You can find the application form and Festival’s Regulation at the introductory page of www.animasyros.gr

For more information, email us ator contact us via our official facebook page.
programme_coordinator@animasyros.gr

past

festivals

Φέτος, το φθινόπωρο ξεκινάει με το Animasyros 11!
Από τις 26 έως και τις 30 Σεπτεμβρίου, το Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων Animasyros επιστρέφει, στη Σύρο και σε προσκαλεί να γίνεις μέλος μιας δυναμικής και δραστήριας ομάδας.
Εάν θέλεις να ζήσεις μια απίθανη δημιουργική περιπέτεια, δήλωσε συμμετοχή και γίνε και εσύ εθελοντής.
Με τη συμμετοχή σου, θα έχεις την ευκαιρία να συνεργαστείς με τους συντελεστές της διοργάνωσης, ενεργοποιώντας τα ενδιαφέροντά σου και ανακαλύπτοντας τις δυνατότητές σου.
Αναζητούμε ανθρώπους με χαρούμενη διάθεση και όρεξη να βοηθήσουν στη διεξαγωγή του φετινού φεστιβάλ για την προετοιμασία των εγκαταστάσεων, τη φιλοξενία των Ελλήνων και ξένων επισκεπτών και τον τεχνικό τομέα, σε συνεργασία, πάντα με την ομάδα παραγωγής.
Οι εθελοντές θα έχουν τη δυνατότητα να δουν ταινίες κινουμένων σχεδίων από όλο τον κόσμο, να γνωρίσουν τους δημιουργούς, να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια και τις παράλληλες εκδηλώσεις, καθώς και να ζήσουν από κοντά την εμπειρία μιας τέτοιας διοργάνωσης. Σε όλους τους εθελοντές θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής και μοναδικά αναμνηστικά.
Γιατί, το Animasyros είμαστε όλοι εμείς!

Για δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail:
volunteer@animasyros.gr
Παρακαλούμε:
1. Το θέμα του μηνύματος να είναι: Volunteers Αnimasyros 11.
2. Στο σώμα του μηνύματος πρέπει να υπάρχουν τα εξής στοιχεία: ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ, ΗΛΙΚΙΑ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ, ΣΠΟΥΔΕΣ, ΓΛΩΣΣΕΣ, ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ.
3. Να επισυνάπτεται φωτογραφία.
4. Όσοι αποστέλλουν e-mail θα πρέπει να έχουν διαθεσιμότητα και να είναι στη Σύρο τουλάχιστον την περίοδο 26-30/09/2018

Προθεσμία υποβολής: 15 Σεπτεμβρίου 2018

email us

Εθελοντές

O Animaspyros είναι η μασκότ του Animasyros: Ένα “ζωντανό” κυκλαδικό ειδώλιο με αναφορές στον αμεριακανό σκηνοθέτη Woody Allen, η οποία σχεδιάστηκε από τον Πέτρο Χριστούλια και αναπτύχθηκε σε τρισδιάστατη φιγούρα από τον Κωνσταντίνο Πέτρου. Από το 2008 συνοδεύει το φεστιβάλ σε κάθε του βήμα και μας υπενθυμίζει τόσο την καταγωγή του φεστιβάλ, όσο και το περιεχόμενό του.

Animaspyros η μασκότ μας

η
μασκότ

Because according to the wanderer Theophile Gautier Hermoupolis is… "the capital of elegance and style". Because it is located eighty nautical miles southeast of Piraeus and is the capital of Cyclades. Because it is a three-hour journey by boat and a half-hour flight from Athens.

The island is inhabited from the Neolithic era by Phoenicians. Syros played an important role in the development of the pre historic Cycladic civilization. The "Syros-Keros" civilization flourished that time (until 2000BC). During the historic era, the Ionians inhabited Syros and the island developed rapidly in temrs of economy, art and culture in the 6th century BC. As centuries passed Syros, was ruled by Macedonians, Romans and Byzantines.
In 1207 the Venetians occupied Syros and started building the medieval town of Syros (Ano Syros) and many Roman Catholics inhabited the island. In the 17th century, the Roman Catholic population outnumbered the Christian Orthodox. The numerous catholic churches and monasteries that have been preserved until nowadays add a unique character to the island.
In 1537 the Turks dominated Syros. During the Greek War of Independence in 1821, the island was under the French occupation and remained neutral. Many immigrants from Kassos, Chios, Psarra islands and Asia Minor came and integrated with the population. It was then that Hermoupolis was founded. From that time onwards, the city started developing in a very fast pace. In 1823 the first Hospital of Greece was founded in Hermoupolis and in 1833 the first High school of Greece, where the greek politician Eleftherios Venizelos studied, was built.

Syros evolved both commercially and culturally until the 20th century. It was the largest harbour in Greece following Piraeus.
Hermoupolis is the most well maintained neoclassical city of Greece. With a population of 13000 inhabitants, it is the largest city of Cyclades. In Miaouli square, you can still see and admire the noble town hall, work of Ernst Ziller.

Animasyros 8.0 International Animation Festival+ Agora takes place, since its inception, in Hermoupolis-Syros. This year Syros will once again attract artists and professionals from Greece and all over the world and will become an international meeting point, of knowledge and ideas exchange as well as networking in the field of animated films.

Why Syros ?

η
σύρος
BACK
BACK
designed by